Zapiekanka Enchilada
Zapiekanka Enchilada może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na $2.9 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 510 kalorii, 30g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz 0% mniej sodu mieszankę przypraw taco, czosnek, tortille z mąki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekanka Enchilada, Zapiekanka Enchilada, oraz Zapiekanka Enchilada dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać wołowinę i cebulę na patelnię; gotować 6 protokół, mieszając do kruszonki.
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Posypać mąką; gotować 30 sekund, ciągle mieszając.
Dodaj bulion, przyprawę taco i sos pomidorowy na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj 1 1/2 szklanki mieszaniny pomidorów do mieszaniny wołowiny; rezerwy 1/2 szklanki mieszaniny pomidorów.
Umieść 1 tortillę w 9-calowym talerzu ciasta. Top z 1 szklanki mieszanki wołowiny. Powtórz warstwy, kończąc tortilla.
Rozłóż zarezerwowaną mieszankę pomidorową na tortilli. Top z serem.
Piec w temperaturze 400 przez 10 minut lub do rozpuszczenia sera. Lekko schłodzić.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 58 dolarów.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.