Zapiekanka Czosnkowo-Ziemniaczana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki z czosnkiem. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 533 kalorie. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli i pieprzu, serek śmietankowy, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanego, Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanego, oraz Cheddar i tłuczone ziemniaki Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nasmaruj 3-ćwiartkowe naczynie żaroodporne 1 łyżką. masło. W dużym garnku przykryj ziemniaki i czosnek zimną wodą i dodaj 2 łyżeczki. sól. Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu do miękkości, o 30 protokół.
Odcedzić i wrócić ziemniaki i czosnek do garnka.
Podczas gotowania ziemniaków przynieś śmietanę, starty parmezan i 2 łyżki. masło do gotowania na wolnym ogniu w średnim rondlu, mieszając, aż parmezan się rozpuści.
Wyjąć mieszaninę z ognia i odstawić. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Ziemniaki i czosnek rozgnieść z serem śmietankowym na gładką masę.
Dodać śmietanę do mieszanki ziemniaków i dobrze wymieszać, aby połączyć. Szczypiorek wymieszać, doprawić solą i pieprzem i łyżką mieszanki ziemniaczanej do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Ziemniaki Dot z pozostałą 1 łyżką. masło i piec, aż ziemniaki są podgrzewane przez i złoty kolor na wierzchu, o 45 protokół.