Zapiekane Przegrzebki Ze Szpinakiem Indyjskim

Zapiekane Przegrzebki Ze Szpinakiem Indyjskim
Przepis zapiekane przegrzebki z indyjskim szpinakiem jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i pescatariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 237 kalorii, 11g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka nasion kminku, przegrzebki, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i boczkiem, Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i grzybami Saute, oraz Zapiekane przegrzebki na zwiędłym szpinaku #WeekdaySupper.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj nasiona kminku i stale mieszaj drewnianą łyżką, aż zaczną zmieniać kolor, około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
3
Dodaj czerwoną cebulę, imbir, i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zaczyna brązowieć, o 7 protokół. Wymieszać w cayenne, 2 łyżeczki garam masala, kurkuma, i sól, i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
KurkumaKurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Dodać garść liści szpinaku i mieszać, aż zwiędną i jasnozielone. Kontynuuj dodawanie garści na raz, aż cały szpinak zostanie dodany. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż szpinak uwalnia swój płyn do postaci sosu, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
5
Tymczasem przegrzebki osuszyć na papierowych ręcznikach i doprawić obie strony solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
6
Podgrzać pozostałe dwie łyżki oleju w dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Gdy mieni się, dodać przegrzebki i gotować, aż złoty kolor na dole, o trzech minutach. Flip każdy i gotować, aż brązowy z drugiej strony, o 2 protokół. Po zakończeniu odstawić przegrzebki na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Wyłączyć ogień na szpinak, i mieszać w pozostałej łyżeczce garam masala, a następnie śmietany. Mieszaninę szpinaku podzielić między cztery talerze. Top każdy z 3 przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
8
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn