Zapiekane przegrzebki z cytryną i koperkiem
Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz skórkę z cytryny, sok z cytryny, przegrzebki morskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z cytryną Orzo, Cytrynowe Risotto z zapiekanymi przegrzebkami # SundaySupper, oraz Zapiekane przegrzebki z cytryną i wódką przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Posypać przegrzebki solą i pieprzem.
Dodaj przegrzebki na patelni; gotować, aż złoty i po prostu nieprzezroczyste w środku, o 1 minutę na stronę.
Przenieś przegrzebki na talerz; namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Rozpuścić 1 łyżkę masła w tej samej patelni.
Dodaj szalotki; sauté 1 minutę.
Dodaj wino; gotuj, aż zmniejszy się o połowę, około 1 minuty. Wymieszać posiekany koperek, sok z cytryny i obrać.
Zdjąć patelnię z ognia; dodać schłodzone kostki masła, kilka sztuk na raz, ubijając tylko do roztopienia (nie gotować). Doprawić solą i pieprzem. Przegrzebki podzielić między 2 talerze.
Polać sosem przegrzebki; udekorować gałązkami koperku.