Zapiekane przegrzebki z boczkiem i szpinakiem

Zapiekane przegrzebki z boczkiem i szpinakiem
Zapiekane przegrzebki z boczkiem i szpinakiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, przegrzebki morskie jumbo, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i boczkiem, Zapiekane przegrzebki na sałatce z boczkiem i szpinakiem z winegretem z cydru, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym.

Instrukcje

1
Boczek ugotować na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu, aż będzie ostry.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Usunąć boczek z patelni, zastrzegając 1 łyżkę kapieli na patelni; grubo posiekać boczek i odstawić. Zwiększyć ciepło do wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Pat przegrzebki suche ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Posypać przegrzebki równomiernie 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
PieprzPieprz
SólSól
5
Dodaj przegrzebki do kapieli na patelni; gotować 2 1/2 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przenieść na talerz; utrzymać ciepło. Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej.
7
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 3 protokół, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj połowę szpinaku; gotuj 1 minutę, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
9
Dodaj pozostałą połowę szpinaku; gotować 2 minuty lub tylko do zwiędnięcia, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
10
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1/8 łyżeczki soli i pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu. Mieszankę szpinaku podzielić na 4 talerze; każdą porcję równomiernie wymieszać z posiekanym boczkiem i 3 przegrzebkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SzpinakSzpinak
PieprzPieprz
BoczekBoczek
SólSól
11
Podawać natychmiast z cytrynowymi klinami, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn