Zapiekane piersi z kurczaka z koprem włoskim i rozmarynem
Smażone piersi z kurczaka z koprem włoskim i rozmarynem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 240 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz rosół z kurczaka, czosnek, świeżo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 60%. Spróbuj Piersi Z Kurczaka Smażone, Piersi z kurczaka smażone z pomarańczą, oraz Smażone Piersi Z Kurczaka Z Gremolatą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 1 łyżkę oleju na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać koper włoski, 1 łyżeczkę rozmarynu i 1/4 łyżeczki soli. Gotować, mieszając często, aż koper jest złoty kolor i prawie gotowe, o 12 protokół.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż Koper będzie miękki, o 3 protokół.
Z patelni wyjąć koper włoski i płyn do gotowania.
Wytrzeć patelnię i podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na umiarkowanym ogniu. Doprawić kurczaka pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Dodać kurczaka na patelni z pozostałych 1 łyżeczka rozmarynu i gotować, aż brązowy, o 5 protokół. Włączyć i gotować, aż prawie gotowe, o 3 minuty dłużej.
Dodać czosnek; gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Dodać koper włoski i płyn do gotowania i pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć patelnię i zdjąć z ognia.
Niech pary 5 minut. Wymieszać natkę pietruszki.
Propozycje Menu: Miękka polenta jest odpowiednim dodatkiem do tego włoskiego dania. Puree ziemniaczane to kolejny dobry mecz.
Rekomendacja wina: koper włoski i rozmaryn będą szczególnie ładnie komponować się z pełnym czerwonym winem, które ma nutę słodyczy, takim jak Rioja z Hiszpanii.