Zampone e Fagioli: kiełbasa i fasola

Zampone e Fagioli: kiełbasa i fasola
Zampone E Fagioli: kiełbasa i fasola może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 62g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 923 kalorie. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz fasolę borlotti, prosciutto cotto, mieloną wieprzowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Spróbuj Zampone e Fagioli: kiełbasa i fasola, Pastan e Fagioli con Salsicce (Pastan i fasola z kiełbasą), oraz Makaron Fagioli z fasolą żurawinową i jarmużem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyjmij zampone z kąpieli i spłucz w zimnej wodzie. Pat dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
2
W dużej misce, dokładnie połączyć mięso wieprzowe, szynka skóry, prosciutto, włoską kiełbasę i przyprawy. Doprawić wnętrze zampone solą i pieprzem i nadziewać mieszanką wieprzową. Używając dużej igły i rzeźnika?sznurek s, kratownica nogi. W dużym garnku umieść zampone z wystarczającą ilością wody, aby pokryć je o kilka cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoska KiełbasaWłoska Kiełbasa
Sól I PieprzSól I Pieprz
ProsciuttoProsciutto
PrzyprawyPrzyprawy
WodaWoda
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
3
Umieścić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować pod przykryciem przez 2 godziny.
4
W międzyczasie zagotować namoczoną fasolę w wodzie przez 1 godzinę, aż będzie miękka, ale nadal lekko jędrna.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
5
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać smalec na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj cebulę i gotować na dużym ogniu 5 protokół, aż złoty kolor brązowy. Wymieszać bulion z kurczaka i pastę pomidorową i gotować na średnim ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
CebulaCebula
7
Dodać odsączoną fasolę i gotować 10 protokół, mieszając od czasu do czasu. Doprawić solą, pieprzem i ułożyć na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
FasolaFasola
SólSól
8
Po zakończeniu zampone wyjąć z wody, pozostawić na 10 minut, a następnie pokroić w 1/2-calowe rundy i umieścić na szczycie fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
9
Skropić prawdziwym octem balsamicznym i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
10
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
12
Usuń kurczaka i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
13
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PieprzPieprz
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
Cały KurczakCały Kurczak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
14
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia54
Magazyn