Zaktualizowana sałatka Waldorf z winegretem jabłkowym
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów na dania bezmleczne i wegetariańskie lacto ovo do swojej kolekcji, zaktualizowana sałatka Waldorf z winegretem jabłkowym może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 5,79 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Ta przystawka ma 419 kalorii , 10 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczana przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup sól koszerną, kuskus perłowy, zewnętrzne liście radicchio i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 25 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 90% , to danie jest niesamowite. Bardzo podobne do tego przepisu są nowa sałatka Waldorf , sałatka Waldorf ze świeżym serem kozim i sałatka z rukoli, cytrusów i sosu winegret z cydru jabłkowego i nasion chia .
Instrukcje
Przygotowanie kuskusu: w małym rondelku rozgrzej olej na średnio wysokim ogniu.
Dodaj kuskus i praż, aż lekko się zrumieni, około 4 minuty.
Dodaj 3/4 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, aby woda się gotowała; przykryj patelnię i gotuj, aż płyn zostanie wchłonięty, około 10 minut. Zdejmij pokrywę patelni i odstaw do ostygnięcia.
Przygotuj sos winegret: w małej misce wymieszaj trzepaczką ocet, miód, 1 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i oliwę.
Przygotuj sałatkę: w dużej misce wymieszaj jabłko, koper włoski, winogrona, orzechy włoskie i kuskus.
Skropić sałatkę sosem winegret i mieszać, aż sos zostanie pokryty.
Na każdy talerz połóż 1 liść radicchio. Nałóż sałatkę na każdy liść, pozwalając, aby część się wylała.