Zaciery ziemniaczane i Pasternakowe
Zacieru ziemniaczanego i pasternakowego wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 235 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz koszerną sól, oliwę z oliwek, ziemniaki Yukon gold i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. Jest przyniesiony przez Chow. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Pasternak I Zaciery Ziemniaczane, Przepis na Mash ziemniaczano-pasternakowy, oraz Curry pasternak mash.
Instrukcje
Ziemniaki i pasternak umieścić w dużym rondlu, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa są przetargu widłowego, o 10 do 15 protokół.
Wyjąć z ognia, rezerwy 1/4 szklanki płynu do gotowania, odsączyć i powrót warzywa do rondla.
Dodać reserved płyn do gotowania, oliwę z oliwek i sól i grubo rozgnieść składniki razem. Wymieszać, aż równomiernie połączone i służyć.