Zacier z dyni i babki lancetowatej
Potrzebujesz przystawka bezglutenowa? Zacier z dyni i babki lancetowatej może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Za 54 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 8G tłuszczu i w sumie 150 kalorii. Ten przepis służy 6. Przynosi ci smak domu. 15 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką dynię, oliwę z oliwek, babkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Z łyżką wynik 22%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Zacier z babki lancetowatej z boczkiem, Kremowy zacier z mielonej wołowiny z babki lancetowatej i dyni, oraz Chipsy babki lancetowatej i słodki Dip z dyni.
Instrukcje
Umieść dynię, babkę i czosnek w natłuszczonym 15-calowym naczyniu. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 30-35 minut lub do miękkości.
W międzyczasie na dużej patelni na średnim ogniu gotuj szalotki na oleju do miękkości.
Dodaj wino, brązowy cukier, 1/8 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i chili w proszku; gotuj i mieszaj przez 6-8 minut lub do uzyskania złotego koloru szalotki.
Wyciśnij zmiękczony czosnek do dużego rondla; dodaj bulion i zagotuj.
Zdejmij z ognia; dodaj dynię i babkę. Zetrzyj z masłem i pozostałą solą i pieprzem. Na wierzch z szalotką.