Zabaglione-Żurawina i gruszki
Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 246 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 19 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, naturalne jajka O ' Lakes®, gruszki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciepłe karmelizowane gruszki z goździkiem Zabaglione, Gruszki i żurawiny gotowane w winie, oraz Gruszki klonowe z orzechami pekan i żurawiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2-lub 3-quart rondel, ciepła 2 do 3 cale wody do gotowania na średnim ogniu. Oddzielić jajka; wyrzucić białka lub przechowywać w lodówce i zapisać do innego użytku.
W metalowej lub żaroodpornej szklanej misce nieco większej niż rondel, ubić żółtka, cukier i wanilię trzepaczką drucianą około 2 minut lub do spienienia.
Ustaw miskę nad rondlem zawierającym gotującą się wodę (upewnij się, że dno miski nie dotyka wody). Kontynuuj bicie energicznie i stale od 1 do 2 minut lub do momentu, gdy mieszanina zacznie gęstnieć. Stopniowo ubić w winie, ubijając energicznie 5 do 7 minut dłużej (upewnij się, że mieszanina nie gotuje) lub aż krem staje się bladożółty, podwaja objętość i zgęstnieje; usunąć z ognia.
Podziel owoce równomiernie między 4 małe miseczki. Łyżka ciepłego kremu nad owocami i podawać.