Z kuchni Polskiego wiejskiego domu dwa razy gotowane grzyby Dzikie
Z kuchni Polskiego wiejskiego domu dwa razy gotowane grzyby Dzikie to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 77 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 83 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz sól i pieprz, grzyby, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Z polskiego Wiejskiego Domu Kuchnia Barszcz, Z Polskiej wiejskiej kuchni czerwona kapusta z żurawiną, oraz Z polskiej kuchni wiejski gulasz myśliwski (Bigos) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij sam spód łodygi każdego grzyba. Grzyby pokroić na kawałki.
Pieczarki włożyć do dużego garnka i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia, odsączyć i spłukać. Przykryć świeżą wodą, doprowadzić do wrzenia po raz drugi i kontynuować gotowanie przez co najmniej 20 minut, aż czapki grzybowe i łodygi będą całkowicie miękkie.
Grzyby odcedzić i przecedzić bulion przez gazę, jeśli chcesz użyć go do innego celu.
Roztopić masło w dużym rondlu lub podsmażyć na średnim ogniu.
Dodaj mieloną cebulę, gotuj przez 1 minutę i dodaj grzyby. Gotować około 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie przezroczysta, a grzyby lekko rumiane.
Dodajemy kwaśną śmietanę i koperek, dobrze mieszamy jeszcze przez minutę, posypujemy solą i kilkoma drobnymi mieleniami pieprzu i od razu podajemy.