Złoty ryż Basmati z morelami
Złoty ryż Basmati z morelami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.42 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 445 kalorii, 10g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sól, szafran, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pilaw ryżowy Basmati z morelami, Ryż Basmati - jak gotować ryż Basmati, oraz Złoty kuskus z morelami i chrupiącą cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce pokruszyć szafran na ciepłej wodzie i odstawić na 5 minut.
Na dużej patelni, roztopić 4 łyżki masła.
Dodaj cebulę i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, 7 protokół. Wymieszać z cynamonem, następnie dodać ryż i wymieszać.
Dodać bulion, szafran i jego płyn do namaczania oraz sól i doprowadzić do wrzenia.
Przenieś ryż i płyn do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali. Przykryć folią i piec 45 minut, lub aż wywar zostanie wchłonięty i ryż będzie miękki.
Na dużej patelni roztop pozostałe 3 łyżki masła.
Dodaj szalotki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 30 sekund.
Dodać migdały i morele i gotować, aż morele zaczynają brązowieć, o 2 protokół.
Dodać jabłko i gotować, mieszając, tylko do ogrzania, o 1 minutę. Mieszamy mieszaninę z ryżem, doprawiamy pieprzem i podajemy na gorąco.