Złote ciastka ryżowe z sosem słodko-imbirowym

Złote ciastka ryżowe z sosem słodko-imbirowym
Złote ciastka ryżowe ze słodkim sosem ziemniaczano-imbirowym wymagają z grubsza 1 godzina od początku do końca. Ten przepis zawiera 6 porcji z 499 kalorii, 9g białka, oraz 25g tłuszczu każdy. Za $1.2 za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 5 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką mleko kokosowe, zieloną cebulę, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 51%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Przyprawione placki ziemniaczane z sosem pomidorowo-imbirowym, Ciastka krabowe w papierze ryżowym z sosem imbirowo-limonkowym, oraz Ciastka krabowe ze słodkim sosem do maczania chili i imbiru.

Instrukcje

1
W rondelku z ciasno dopasowaną pokrywką podgrzej 1 łyżkę oleju rzepakowego z czosnkiem na średnim ogniu przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj ryż jaśminowy i ciągle mieszaj jeszcze przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
3
Dodaj 2-1 / 2 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli. Doprowadź ryż do wrzenia, następnie zmniejsz ogień, przykryj patelnię i gotuj ryż przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieś ryż do dużej miski i pozwól mu ostygnąć przez 15 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Podczas gdy ryż się gotuje, pokrój Batata na trzy części.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
RyżRyż
6
Umieść kawałki w garnku i zalej je zimną wodą. Doprowadź ziemniaki do wrzenia i gotuj, aż będą miękkie, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Odcedź i pozwól im ostygnąć.
8
W rondelku doprowadź mleko kokosowe, wodę lub sok pomarańczowy i mielony imbir prawie do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
ImbirImbir
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Zdejmij patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Obierz skórkę ze schłodzonego słodkiego ziemniaka. Przetrzyj miąższ słodkich ziemniaków płynem kokosowo-imbirowym w blenderze lub robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
KokosKokos
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Wlej puree ze słodkich ziemniaków z powrotem do rondla i dodaj sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Zmiel marchewkę, czerwoną paprykę i grubo posiekane szalotki w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Zielona CebulaZielona Cebula
MarchewMarchew
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
13
Dodaj 1/2 ryżu jaśminowego i 2 ubite jajka; uruchom maszynę tryskającą, aż mieszanina uzyska mączną konsystencję. Włóż tę mieszankę z powrotem do miski z resztą ryżu jaśminowego i dobrze wymieszaj. Włóż połowę tej mieszanki do czystej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
14
Podgrzej dwie patelnie lub dużą patelnię na średnim ogniu. Pozostały olej rzepakowy podzielić między patelnie lub rozprowadzić na patelni. Podziel mieszankę ryżu w każdej misce na trzy części. Uformuj każdą z sześciu części w kulkę, a następnie umieść każdą kulkę na patelni lub na patelni. Poklep kulkę, aby uformować ciasto o grubości około 1 1/2 cala. Smaż ciastka przez 3 do 4 minut z każdej strony lub do uzyskania złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
15
Podgrzej sos i włóż go na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
16
Na każdym talerzu ułóż ciasto ryżowe i posyp drobno posiekaną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasta RyżoweCiasta Ryżowe
Zielona CebulaZielona Cebula
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn