Złote Bułeczki Marchewkowe
Golden Carrot Buns to chleb na 48 osób. Za 9 centów za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na danie wegetariańskie bez nabiału i laktoovo ma 104 kalorie , 3 g białka i 1 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 35 fanów. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, marchewki, olej roślinny i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 55 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 47% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Golden Chickpeas With Cilantro, Garlic, Sun-Dried Tomatoes and Goat Cheese , Golden Cream Of Mushroom Soup With Crispy Shallots & Creme Fraiche i Golden Oreo Peanut Butter Blondies .
Instrukcje
Marchewki umieścić w rondlu, zalać wodą i gotować, aż będą miękkie.
Umieścić w blenderze lub malakserze.
Dodaj jajka i 1/2 szklanki wody; zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
W dużej misce rozpuść drożdże w pozostałej wodzie.
Dodaj mieszankę marchewkową. Wymieszaj z olejem, cukrem, melasą, solą i 5 szklankami mąki; ubijaj, aż masa będzie gładka.
Dodaj resztę mąki, tak aby powstało miękkie ciasto.
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Uderz ciasto. Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię. Uformuj 48 kulek.
Umieścić w odstępach 2 cali na natłuszczonych blachach do pieczenia. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia, aż ciasto prawie podwoi objętość, około 1 godziny.
Piec w temperaturze 350° przez 18–20 minut lub do momentu zrumienienia.
Wyjmij z patelni i odstaw do ostygnięcia na kratkę.