Yummylicious Japońskie Krokiety Wołowe

Yummylicious Japońskie Krokiety Wołowe
Przepis Yummylicious Japoński krokiety wołowe może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 227 kalorii, 10g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać masło, Panko bułka tarta, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Korokke (Japońskie krokiety mięsno-ziemniaczane), Korroke z sosem Tonkatsu (Japońskie krokiety ziemniaczane z Eas, oraz Japoński garnek z wołowiną i warzywami.

Instrukcje

1
Dodaj ziemniaki do dużego garnka z osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia; gotować do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić, wlać ziemniaki do dużej miski. Masło wymieszać i rozgnieść widelcem lub masą ziemniaczaną. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Cebulę wymieszać i gotować do miękkości. Wymieszać z wołowiną i sosem sojowym. Gotować, ciągle mieszając, aż wołowina będzie rumiana i cały płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wołowinę i cebulę połączyć z ziemniakami i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
WołowinaWołowina
5
Rozgrzać 1/2 oleju szklanki w głębokiej patelni lub wok na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Kształt mieszanki ziemniaków i wołowiny na 10 kulek o podobnej wielkości i spłaszczyć na paszteciki. Dredge paszteciki w mące. Następnie zanurzyć w jajku i obłożyć bułką tartą panko. Ostrożnie ułożyć paszteciki na oleju i smażyć na złoty kolor z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
ZiemniakZiemniak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WołowinaWołowina
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Indaba Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Indaba Chenin Blanc
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn