Yarnall Family ' s Fyrstekake (norweska tarta Kardamonowo-migdałowa)
Przepis Yarnall Family ' s Fyrstekake (norweska tarta Kardamonowo-migdałowa) może zaspokoić Twoje skandynawskie pragnienie w około 45 minut. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 318 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, ekstrakt z wanilii, żółtko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Jabłkowo-Migdałowa Kardamonowa, Bezglutenowa tarta brzoskwiniowa, Śliwkowa, malinowa z kremem Kardamonowym i skórką migdałową, oraz Norweskie Ciasteczka Migdałowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, proszek do pieczenia,kardamon i sól ubić w średniej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić 1/2 szklankibutter i cukier w średniej misce, aż blado puszysty, o 3 protokół. Ubić w żółtku i mleku. Z mikserem działającym na niskiej prędkości, stopniowo dodawaj suche składniki i ubijaj justuntil dokładnie połączone.
Ciasto Pat w piłkę; zerwać jedną czwartą ciasta. Uformuj każdy kawałek w kulkę. Spłaszczyć kulki na dyski. Przykryćpodzielnie i schłodzić dyski ciasta przez co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Patelnia z masłem.Rozbij większy krążek ciasta na małe kawałkii rozrzuć na dnie patelni. Używając opuszków palców, naciśnij ciasto na dno i po bokach patelni. Użyj płaskiego dna miarki, aby wygładzić powierzchnię i przetrzeć krawędzie.
Rozwałkuj mniejsze ciasto diskto o grubości około 1/8". Korzystanie z dekoracyjnych cookiecutters, wyciąć kształty i miejsce na apergamin papieru wyłożone blachy do pieczenia. Coverand schłodzić skorupę i wycięcia przez 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 177°. migdały Pulse, cukier puder, kardamon i gałka muszkatołowa robota kuchennego, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Przenieś suche składniki do dużegowl. Za pomocą miksera elektrycznego, beat białka jaj i wanilii w średniej misce untilmedium szczyty tworzą. Delikatnie złóż białka jajekdo suchych składników.
Ubić żółtko i 2 łyżeczki wody w małej miseczce do wymieszania. Napełnij schłodzoną skórkę migdałami; gładki wierzch. Ułóż wycięcia na wierzchui wycięcia pędzlem z myciem jajkiem.
Piec tarta, aż skórka i wycięcia sązolden brown i nadzienie jest ustawione, 30-35minutes.
Przenieść do stojaka drucianego; niech cool.DO naprzód: tarta może być wykonana 2 dni wcześniej.Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.