Xuxu i krewetki z Chile i cytryną

Xuxu i krewetki z Chile i cytryną
Xuxu i krewetki z Chile i cytryną to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 286 kalorii, 25g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka kolendry, może serca palmowe, jalapeño, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 60%. Spróbuj Xuxu i krewetki z Chile i cytryną, Chile-krewetki czosnkowe, oraz Chile-pieczone krewetki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Po uruchomieniu silnika Wrzuć czosnek do robota kuchennego i drobno posiekaj. Zatrzymać procesor i dodać cebulę, jalapeño (do smaku), sok z cytryny i 1/4 łyżeczki soli, następnie pulsować, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut do rozwoju smaków.
3
Obrać xuxu, jeśli skóra jest twarda.
4
Pokroić Xuxu z dołu w plasterki, a następnie pokroić w zapałki o grubości 1/4 cala.
5
Wrzucić krewetki z 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Rozgrzać 3 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyska. Sauté krewetki aż tylko gotowane przez, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Przenieść na talerz.
8
Smażyć xuxu w pozostałej łyżce oleju na patelni, aż chrupiące-przetargu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Krewetki powrót do patelni, następnie dodać serca palmowe i sauté aż tylko ogrzewane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hearts Of PalmHearts Of Palm
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Zdjąć z ognia i wymieszać w chile-sos cytrynowy i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1
ryż gotowany na parze
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn