Włoskie spaghetti i klopsiki
Włoskie spaghetti i klopsiki zajmuje około 1 godziny od początku do końca. To danie główne ma 843 kalorie, 39 g białka i 42 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 osobom. Za 2,91 USD za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką pomidory z puszki, cukier, mieloną wołowinę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 64%. Spaghetti z włoskimi klopsikami, włoskie spaghetti z klopsikami i włoskie spaghetti 'n' klopsiki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce połącz jajko, liście selera i ser. Pokruszyć wołowinę na mieszaninę i dobrze wymieszać. Uformuj w 1-1/2-cala. kulki. Na dużej patelni smaż partiami klopsiki na oleju; odpływ.
W małym rondlu wymieszaj pomidory, koncentrat pomidorowy, chleb, czosnek, cukier, pieprz i sól; dodaj klopsiki. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu, aż klopsiki przestaną być różowe, a sos lekko zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając.
Podawać z wermiszelem; posypać dodatkowym serem.
Polecane wino: Chianti, Nero D Avola, Sangiovese
Chianti, Nero D Avola i Sangiovese to moje ulubione dania ze spaghetti i klopsików. Wszystkie te włoskie wina czerwone mają wystarczającą kwasowość, aby idealnie pasować do sosu pomidorowego w tym klasycznym włosko-amerykańskim daniu. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Weinert Cavas de Weinert]()
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.