Włoskie Pieczone Cannelloni
Włoskie pieczone Cannelloni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.75 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 1172 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 354 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mleka, wina, żółtek jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczone Cannelloni, Pieczony łosoś i bakłażan cannelloni, oraz Cannelloni al Forno (zapiekane rurki z makaronem, w stylu Casalinga) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby nadzienie Cannelloni: w dużej patelni na średnim ogniu, ciepły olej i podsmażyć mieloną wołowinę z cebulą, szałwia i rozmaryn; gotować, aż mięso będzie równomiernie rumiane i kruche.
Dodać sól i 1/2 szklanki białego wina; gotować, aż wino odparuje.
Aby sos beszamelowy: rozpuścić 4 łyżki masła w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę i wymieszać, aż dobrze się wkomponuje. Wymieszać mleko i doprowadzić do powolnego wrzenia, aż mieszanina zgęstnieje. Wymieszać z mieszaniną mięsa i dobrze wymieszać. Wymieszać z mozzarellą i żółtkami; odstawić.
W średnim rondlu na średnim ogniu roztopić 2 łyżki masła i podsmażyć cebulę, aż będzie miękka i półprzezroczysta.
Dodaj 1/2 szklanki białego wina i gotuj do odparowania; dodaj pomidora i sól.
Dobrze wymieszać; dusić przez 15 minut.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron, kilka na raz, i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; za pomocą łyżki szczelinowej, usunąć natychmiast do garnka wypełnionego zimną wodą. Makaron wyciągamy łyżką szczelinową i układamy na płaskiej powierzchni.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Łyżka linii nadzienia do każdej powłoki, zaczynając od jednego końca i za pomocą palca, aby wcisnąć nadzienie wewnątrz każdej powłoki. W naczyniu do pieczenia 9x13 cali umieść cannelloni i przykryj mieszanką pomidorową.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut lub do ogrzania; po zakończeniu pieczenia odstawić na 5 minut i podawać.