Włoskie kulki z tuńczyka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj włoskich kulek tuńczyka. Na $1.95 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1176 kalorii, 18g białka, oraz 84g tłuszczu na porcję. Ten przepis z BBC Good Food ma 534 fanów. Mieszanka bułki tartej, orzeszki piniowe, sos do makaronu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest świetne. Spróbuj Kulki Z Tuńczykiem I Ryżem, Kulki Z Tuńczyka W Sosie Pomidorowym, oraz Kulki Z Słodkich Ziemniaków I Tuńczyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tuńczyka wsypać do miski, następnie wsypać orzeszki piniowe, skórkę cytrynową, natkę pietruszki, bułkę tartą i jajko. Doprawić i wymieszać rękami aż do całkowitego połączenia.
Zmiksować na 12 kulek wielkości orzecha włoskiego. Włożyć do wrzenia dużą patelnię osolonej wody, a następnie ugotować spaghetti zgodnie z instrukcją opakowania.
Rozgrzać trochę oleju z tuńczyka na dużej patelni nieprzywierającej, a następnie smażyć kulki tuńczyka przez 5 minut, obracając co minutę, aż całkowicie się złocą.
Osuszyć na papierze kuchennym.
Podgrzać sos pomidorowy, następnie wrzucić razem z makaronem i kulkami tuńczyka.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować wina rezerwowego Zdobywcy Złotego Medalu Albertiny Merlot Lorilai. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 25 dolarów za butelkę.
![Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine]()
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.