Włoskie Chipsy Pita
Przepis włoski przyprawione chipsy Pita może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 22 minuty. Jedna porcja zawiera 28 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś płatki pieprzu, cukier granulowany, przyprawy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Przyprawione Chipsy Pita, Dip karczochowo-szpinakowy z przyprawionymi chipsami Pita, oraz Zupa z ciecierzycy z przyprawionymi chipsami Pita.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią zapobiegającą przywieraniu.Podziel 4 połówki pita tak, że masz 8 pół-kółka, szorstki stronie do góry.
Wymieszać razem oliwę z oliwek i wszystkie przyprawy (czosnek w proszku przez cukier).
Mieszankę oliwy z oliwek rozetrzyj równomiernie na półkole. Stos 4 na raz i pokroić na trzecie tak, że masz 24 Trójkąty. Ułóż na blasze do pieczenia, podziel stronę do góry i posyp starty parmezan równomiernie na chipsach.
Piec przez 11-13 minut lub aż krawędzie są lekko rumiane. Daje 24
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki). Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)]()
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.