Włoski Tort Czekoladowo-Kasztanowy

Włoski Tort Czekoladowo-Kasztanowy
Przepis włoski tort czekoladowo-kasztanowy jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 10. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 7G białka, oraz 19g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę kasztanową, cukier puder, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tort czekoladowo-kasztanowo-truflowy, Czekoladowy Tort Kasztanowy Z Czekoladowym Musem Koniakowym, oraz Czekoladowy tort kasztanowy z czekoladowym musem koniakowym.

Instrukcje

1
W dużej misce bezpiecznej dla mikrofal, podgrzewaj czekoladę w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy (100%) do miękkości, około 2 minut, mieszając co 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Do czekolady dodaj mascarpone, ricottę, 1/4 szklanki cukru granulowanego, żółtka, rum, mąkę i posiekane kasztany; mieszaj do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
MascarponeMascarpone
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
3
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić białka do spienienia. Stopniowo dodawać pozostałe 2 łyżki cukru i nadal ubijać białka, aż utrzymają sztywne szczyty. Delikatnie złóż białka w mieszaninę serową; zeskrobaj skórkę z ciastek i rozprowadź na poziomie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiasteczkamiCiasto Z Ciasteczkami
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Piec w piekarniku 350, aż napełnienie będzie twarde, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta i sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknięta w środku, około 30 minut (20 minut w piecu konwekcyjnym).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Schłodzić na stojaku około 20 minut. Uruchom nóż między ciastem a obręczą patelni; usuń obręcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Niech torte ostygnie do temperatury pokojowej, około 45 minut; kontynuować, lub schłodzić hermetycznie do 1 dnia.
7
Cukier puder przesiać na torcie. W razie potrzeby udekorować wierzch całe kasztany rozmieszczone równomiernie wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
8
Pokroić w kliny i podawać z lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
9
Ciasto z ciastkami. W robocie kuchennym lub blenderze wiruj około 45 ciasteczek waniliowych (6 oz. łącznie) aż do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Suszone żurawiny, Opcjonalnie (możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Kupić Chleb żurawinowy, Jak Na Liście Powyżej)Posiekane Suszone żurawiny, Opcjonalnie (możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Kupić Chleb żurawinowy, Jak Na Liście Powyżej)
Ciasto Z CiasteczkamiCiasto Z Ciasteczkami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Wlać okruchy do 9-calowej patelni tortowej ze zdejmowaną obręczą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
11
Dodaj 3 łyżki roztopionego masła lub margaryny, 1 łyżka każdego miodu i rumu, 1 łyżeczka wanilii, i 1/4 łyżeczka mielonego cynamonu; dobrze wymieszać i naciśnij równomiernie na dnie i 1 cal się boki patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon MielonyCynamon Mielony
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn