Włoski Gulasz Wołowy Z Pieprzem (Peposo)

Włoski Gulasz Wołowy Z Pieprzem (Peposo)
Przepis włoski Peppered gulasz wołowy (Peposo) jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 4,76 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 692 kalorie, 61g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Jeśli masz tłuszcz przycięte kości chuck wołowiny, gremolata, ząbki czosnku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Peposo (Pieprzny Toskański Gulasz Wołowy), Peposo (Peppery Pork Gulasz), oraz Peposo-Wolno Gotowany, Pieprzny Gulasz Cielęcy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Brązowa wołowina. Odrzuć tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
2
Dodaj wino, pomidory z puszki (w tym soki), bazylia, czosnek i 1 łyżkę popękanego pieprzu na patelnię z wołowiną. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wołowina będzie bardzo miękka po przekłuciu, 1 1/2 do 2 godzin. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory KonserwowePomidory Konserwowe
Popękany PieprzPopękany Pieprz
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać sól i do 1/2 łyżki więcej popękanego pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Popękany PieprzPopękany Pieprz
(duża Tuba)(duża Tuba)
4
Łyżka polenta na talerze obiadowe lub dużą płytką miskę lub obramowany talerz. Łyżką szczelinową wyciągnij wołowinę i kopiec na środek polenty. Zmierz Pozostałe soki z patelni; jeśli mniej niż 3 szklanki, dodaj wodę, aby uzyskać tę ilość, wróć do patelni i zagotuj; dodaj sól do smaku i wlej soki do miski do serwowania. Przełóż soki z patelni, aby dodać do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Udekoruj gulasz suszonymi w piekarniku plastrami pomidorów i gremolatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Umieść mięso na patelni o grubym dnie od 5 do 6 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj 1/2 szklanki wody; przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować energicznie na średnim ogniu, aż mięso będzie szare Na zewnątrz i sprawi, że soki i tłuszcz, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
3
Odkryj patelnię, zwiększ ciepło do wysokiej temperatury i często mieszaj, aż większość cieczy wyparuje, 15 do 20 minut. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i często mieszać, aż soki mięsne karmelizowane i ciemnieje i mięso rumiane w wytopionym tłuszczu, o 5 minut dłużej. Jeśli kapanie i brązowy film na patelni zaczną się palić, zmniejsz ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki) z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Magazyn