Włoski Chleb Wielkanocny (O Smaku Anyżu)
Przepis włoski chleb wielkanocny (o smaku anyżu) jest gotowy w około 2 godziny i zdecydowanie jest wybitnym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 37 centów za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. 177 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka drożdży szybkiego wzrostu, cukier, jajko i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Anyżowe " Pączki, Włoski Chleb Wielkanocny, oraz Włoski Chleb Wielkanocny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać 1 szklankę mąki z cukrem, solą i drożdżami, dobrze wymieszać.
Umieścić mleko i ekstrakt z anyżu w małym rondlu na małym ogniu i ogrzać do około 110 stopni F (43 stopni C). Zrób dobrze w środku mieszanki mąki ręką i wlej mieszaninę mleka; obracaj ręką ruchem okrężnym, aby połączyć mieszaninę mąki z mieszaniną mleka.
Wymieszać z masłem i jajkami, po kolei, następnie wymieszać z pozostałą mąką, aż ciasto zacznie się łączyć.
Obrócić ciasto na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i ugniatać, aż będzie miękkie, ale elastyczne, około 8 minut. Przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić ciasto na 10 minut; pokroić ciasto na połówki.
Na mąki powierzchni roboczej, toczyć każdą połowę w piłkę, a następnie kształt kulki na 2 długie kawałki, około 1 1/2 cala grubości i 18 do 20 cali długości. Uszczypnij 2 górne końce razem i luźno przekręć kawałki, aby utworzyć skręcony Bochenek; uszczypnij dolne końce razem i włóż dwa końce pod Bochenek. (Naprzemiennie formuj skręt w pierścień i szczyp końce razem.)
Nasmarować blachę do pieczenia, ułożyć bochenek na przygotowanym arkuszu i przykryć wilgotnym ręcznikiem; odstawić do podwojenia, około 1 godziny.
Szczotka bochenek z ubitym jajkiem, i posypać kolorowymi dragi zdobienia.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Udekorowany Bochenek pieczemy w rozgrzanym piekarniku na złoty kolor, 20-25 minut. Obserwuj uważnie pod koniec czasu pieczenia, aby chleb nie zaczął się palić.
Przełożyć do stojaka drucianego natychmiast po upieczeniu do ostygnięcia.