Włoski Chleb Wielkanocny (O Smaku Anyżu)

Włoski Chleb Wielkanocny (O Smaku Anyżu)
Przepis włoski chleb wielkanocny (o smaku anyżu) jest gotowy w około 2 godziny i zdecydowanie jest wybitnym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 37 centów za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. 177 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka drożdży szybkiego wzrostu, cukier, jajko i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Anyżowe " Pączki, Włoski Chleb Wielkanocny, oraz Włoski Chleb Wielkanocny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce wymieszać 1 szklankę mąki z cukrem, solą i drożdżami, dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieścić mleko i ekstrakt z anyżu w małym rondlu na małym ogniu i ogrzać do około 110 stopni F (43 stopni C). Zrób dobrze w środku mieszanki mąki ręką i wlej mieszaninę mleka; obracaj ręką ruchem okrężnym, aby połączyć mieszaninę mąki z mieszaniną mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z AnyżuEkstrakt Z Anyżu
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wymieszać z masłem i jajkami, po kolei, następnie wymieszać z pozostałą mąką, aż ciasto zacznie się łączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
4
Obrócić ciasto na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i ugniatać, aż będzie miękkie, ale elastyczne, około 8 minut. Przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić ciasto na 10 minut; pokroić ciasto na połówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
5
Na mąki powierzchni roboczej, toczyć każdą połowę w piłkę, a następnie kształt kulki na 2 długie kawałki, około 1 1/2 cala grubości i 18 do 20 cali długości. Uszczypnij 2 górne końce razem i luźno przekręć kawałki, aby utworzyć skręcony Bochenek; uszczypnij dolne końce razem i włóż dwa końce pod Bochenek. (Naprzemiennie formuj skręt w pierścień i szczyp końce razem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
6
Nasmarować blachę do pieczenia, ułożyć bochenek na przygotowanym arkuszu i przykryć wilgotnym ręcznikiem; odstawić do podwojenia, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Szczotka bochenek z ubitym jajkiem, i posypać kolorowymi dragi zdobienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
8
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Udekorowany Bochenek pieczemy w rozgrzanym piekarniku na złoty kolor, 20-25 minut. Obserwuj uważnie pod koniec czasu pieczenia, aby chleb nie zaczął się palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Przełożyć do stojaka drucianego natychmiast po upieczeniu do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Caposaldo Chianti. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti to rubinowa czerwień o owocowym zapachu, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu.Najlepiej z pizzą i makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn