Włoski Bakłażan Gnocchi Piec
Przepis włoski bakłażan Gnocchi piec może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 55 minut. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,54 zł za porcję. Ta przystawka ma 280 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, bakłażan, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Włoski indyk i pomidor bazylia bakłażan Roll makaron Piec, Kiełbasa, pomidor i bakłażan gnocchi, oraz Ricotta Gnocchi Z Bakłażanem, Pomidorem I Mozzarellą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F. doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodać gnocchi do wrzącej wody i gotować zgodnie ze wskazówkami opakowania; odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Tymczasem rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę i 1/8 łyżeczki soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 protokół.
Dodaj bakłażana i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan jest bardzo miękki i cebula są złotobrązowe, 10 do 12 protokół.
Dodaj gnocchi, reserved gotowania cieczy, sos marinara i płatki czerwonej papryki na patelni z mieszaniną bakłażana i wymieszać do połączenia.
Przenieść mieszaninę bakłażan-gnocchi do 9-calowego owalnego lub kwadratowego naczynia do pieczenia.
Piec na górnej półce piekarnika, aż gorące i bulgotanie i ser staje się złoty, o 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut.
Udekoruj świeżymi gałązkami bazylii, jeśli używasz i podawaj.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Gnocchi. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico]()
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Głębokie stężenie Sangiovese smaków klasycznej wiśni, ziemi i nuty dymionych orzechów pistacjowych. Wykonane w 100% z Sangiovese.