Włoska zapiekanka z wołowiną i polentą
Przepis Włoska zapiekanka z wołowiną i polentą jest gotowy w około 42 minuty i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 280 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 5,31 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne dla Jesień. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka cukinii, pieprz, ser mieszanka sera, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Włoska Zapiekanka Polenta, Włoska Polenta Zapiekanka Z Indyka, oraz Wołowina po włosku z polentą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukinię pokroić na pół wzdłuż; pokroić ukośnie w poprzek na 1/4-calowe plastry.
Pokrój polentę w poprzek na 8 plastrów; obie strony każdego plastra pokryj sprayem do gotowania.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj plasterki polenta; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane. Ułóż plastry polenty w naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Podgrzać patelnię na średnim ogniu.
Dodaj wołowinę do patelni. Gotować 4 do 5 minut, mieszając do kruszonki; wyjąć z patelni i odsączyć, jeśli to konieczne.
Dodaj cukinię na patelnię; smażyć 3 do 4 minut lub do miękkości.
Dodaj wołowinę, sos do makaronu i pieprz; gotować 1 do 2 minut lub do dokładnie ogrzanego, mieszając od czasu do czasu. Łyżka mieszanki wołowej na polentę; posypać serem.
Piec w temperaturze 375 przez 18 do 20 minut lub do rozpuszczenia się bąbelków i sera.
Jako skrót do robienia polenty od podstaw w rondlu, użyj wstępnie gotowanej polenty. Poszukaj smakowych lub zwykłych rurek 17-uncji w sekcji produktów w supermarkecie. To wstępnie gotowane polenta działa dobrze w recepturach, które wymagają go pokroić w plasterki lub kostki i sauted, pieczone, lub grillowane.