Włoska Zapiekanka Fanny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Włoskiej zapiekanki Fanny. Na 1,15 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. Mieszanka cebuli, makaron łokciowy, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do Jesień. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Podobne przepisy to Pieczony żółty Squash cioci Fanny, Włoska Zapiekanka, oraz Włoska Zapiekanka Z Kiełbasą.
Instrukcje
Umieść hamburgera w dużym rondlu na średnim ogniu, gotuj i mieszaj mięso, aż nie będzie już różowe, rozbijając mięso na kruszy się podczas gotowania, około 10 minut. Mieszać w cebuli i nadal gotować i mieszać, aż cebula jest półprzezroczysta, o 5 Więcej minut.
Odsączyć tłuszcz z patelni i wymieszać w 2 słoikach sosu, bazylii, liścia laurowego, oregano i soli selera. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Około 15 minut przed zakończeniem gotowania sosu, napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadzaj do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj makaron i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 8 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia 9x13 cali sprayem do gotowania.
Ubijamy razem zupę grzybową i wodę w misce, aż będzie gładka.
Warstwę 1/3 sosu mięsnego na dno przygotowanego naczynia do pieczenia, a połowę ugotowanego makaronu rozłożyć na sosie. Łyżka połowę mieszanki zupy na makaron, i rozprowadzić 1 szklankę rozdrobnionego sera Cheddar. Powtórz warstwy z 1/3 pozostałego sosu, pozostałym makaronem, pozostałą mieszanką zupy i jeszcze 1 filiżanką sera Cheddar.
Na zapiekankę rozprowadzić ostatnią trzecią sosu mięsnego i posypać pozostałą 1/4 szklanki sera Cheddar. Spryskaj kawałek folii aluminiowej sprayem do gotowania i przykryj naczynie folią.
Zapiekać w nagrzanym piekarniku przez 30 minut, następnie zdjąć folię i piec, aż polewa ser jest rumiany i zapiekanka bulgotanie, o 15 więcej minut.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.