Włoska Zapiekanka Fanny

Włoska Zapiekanka Fanny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Włoskiej zapiekanki Fanny. Na 1,15 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. Mieszanka cebuli, makaron łokciowy, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do Jesień. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Podobne przepisy to Pieczony żółty Squash cioci Fanny, Włoska Zapiekanka, oraz Włoska Zapiekanka Z Kiełbasą.

Instrukcje

1
Umieść hamburgera w dużym rondlu na średnim ogniu, gotuj i mieszaj mięso, aż nie będzie już różowe, rozbijając mięso na kruszy się podczas gotowania, około 10 minut. Mieszać w cebuli i nadal gotować i mieszać, aż cebula jest półprzezroczysta, o 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Odsączyć tłuszcz z patelni i wymieszać w 2 słoikach sosu, bazylii, liścia laurowego, oregano i soli selera. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Zdjąć z ognia.
4
Około 15 minut przed zakończeniem gotowania sosu, napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadzaj do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj makaron i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Odtłuszczony CheddarStarty Odtłuszczony Cheddar
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia 9x13 cali sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Ubijamy razem zupę grzybową i wodę w misce, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa GrzybowaZupa Grzybowa
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Warstwę 1/3 sosu mięsnego na dno przygotowanego naczynia do pieczenia, a połowę ugotowanego makaronu rozłożyć na sosie. Łyżka połowę mieszanki zupy na makaron, i rozprowadzić 1 szklankę rozdrobnionego sera Cheddar. Powtórz warstwy z 1/3 pozostałego sosu, pozostałym makaronem, pozostałą mieszanką zupy i jeszcze 1 filiżanką sera Cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony Ser CheddarRozdrobniony Ser Cheddar
Starty Odtłuszczony CheddarStarty Odtłuszczony Cheddar
Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
9
Na zapiekankę rozprowadzić ostatnią trzecią sosu mięsnego i posypać pozostałą 1/4 szklanki sera Cheddar. Spryskaj kawałek folii aluminiowej sprayem do gotowania i przykryj naczynie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
10
Zapiekać w nagrzanym piekarniku przez 30 minut, następnie zdjąć folię i piec, aż polewa ser jest rumiany i zapiekanka bulgotanie, o 15 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia10
Magazyn