Przepis włoska sałatka z soczewicy jest gotowa w około 28 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 487 kalorii, 22g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 5 fanów. Jeśli masz sok z cytryny, ogórek, zielona soczewica, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka Śliwkowa, Pomarańczowa I Z Soczewicy ... & Fave Five Friday: Pyszne Dania Z Soczewicy, Włoska Zupa Z Soczewicy, oraz Włoska Zupa Z Soczewicy.
Instrukcje
1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać soczewicę i gotować do miękkości, mieszając od czasu do czasu, o 18 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
3
Odcedzić i ostudzić przez 5 minut.
4
Umieścić soczewicę i pozostałe składniki sałatki w dużej misce sałatkowej.
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Casaloste Chianti Classico Riserva z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.