Włoska Sałatka Pomarańczowa
Przepis włoska sałatka pomarańczowa jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 220 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli i świeżo zmielonego pieprzu, pomarańczy, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 83%. Podobne przepisy to Włoska Sałatka Pomarańczowa, Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym, oraz Włoskie Ciasto Pomarańczowe.
Instrukcje
Wyciąć skórkę i białą błonę z pomarańczy i wyrzucić. Cienko pokroić owoce w poprzek.
Ułóż talerze sałatkowe z liśćmi sałaty i ułóż na wierzchu plasterki pomarańczy.
Skropić oliwą z oliwek na sałatki.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 48 dolarów.
![Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione]()
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.