Włoska lasagne z kiełbasą i szpinakiem
Włoska kiełbasa i szpinak lasagne może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 319 kalorii, 24g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Niewiele osób lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sos spaghetti bez dodatku soli, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ravioli lasagne z kurczakiem włoska kiełbasa i szpinak, Włoska Kiełbasa Lasagne, oraz Włoska Kiełbasa Lasagne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić, ale nie spłukać. Ułóż makaron w jednej warstwie na papierze woskowym, aby zapobiec przywieraniu.
Usunąć osłonki z kiełbasy. Gotować kiełbasę w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Dobrze spuścić; wrócić do patelni.
Dodać sos spaghetti i marchew; dusić, uncovered, 10 minut.
Łyżka 3/4 szklanki mieszanki sosu w dnie 13 x 9-calowe naczynie do pieczenia. Ułóż 3 makaron na sosie.
Połącz ser ricotta, sól, 1/2 szklanki gorącej wody, szpinak, i bazylia w dużej misce; łyżka pół mieszaniny nad makaronem. Na wierzchu 1 szklanka sera mozzarella i 1 szklanka mieszanki sosu. Powtórz warstwy z pozostałą mieszaniną ricotta, 3 makaronem i pozostałą mieszaniną sosu. Przykryć naczynie folią; piec w temperaturze 375 przez 35 minut. Odsączyć, posypać pozostałą 1 szklanką mozzarelli i piec 30 minut.
Odstawić 10-15 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.