Węzły Cynamonowe
Cynamonowe węzły mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 18 i kosztuje 33 centów za porcję. Mieszanka cukru, cukru, ciepłej wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cynamonowe Węzły Miłości, Kardamon Cynamon Węzły, oraz Cynamonowe Węzły Cukrowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj przepis na proste ciasto do pizzy. Podczas gdy ciasto rośnie, przygotuj pozostałe składniki na węzły cynamonowe i rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Masło wymieszać z cukrem i cynamonem.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Rozciągnij ciasto na prostokąt.
Połowę masy maślanej rozprowadzić na połowie ciasta. Następnie złóż ciasto na pół, przykrywając masłem.
Używając kółka do pizzy, podziel ciasto na 18 pasków. Najpierw przeciąć środek, a następnie można pociąć każdą połowę na 9 sztuk. Rozciągnij każdy pasek i zawiąż w węzeł i podwiń końce pod środkiem węzła.
Umieścić węzły na blasze do pieczenia.
Piec na złoty kolor, 15 do 20 protokół.
Tymczasem w małym rondlu na małym ogniu roztopić pozostałe masło.
Gdy sęki wyjdą z piekarnika, podlej je roztopionym masłem.
Podawaj ciepło i ciesz się!
W płynnej miarce połącz ciepłą wodę, drożdże i cukier. Pozostawić drożdże do rozpuszczenia i kwitną, około 5 minut. Po zakwitnięciu dodać oliwę z oliwek.
W międzyczasie, w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek, połączyć mąkę i sól. Strumień w mieszaninie woda / drożdże, a gdy ciasto zaczyna się łączyć, Przełącz na haczyk do ciasta. Pozostawić ciasto do zagniatania, dodając nieco więcej mąki w razie potrzeby, tak, że ciasto uwalnia się z boków miski, 1 do 3 minut. Powinieneś być w stanie dotknąć ciasta i nie trzymać ciasta na palcach. Gdy ciasto zagnieci się i oderwie się od boków miski, wyjąć ciasto z miski na mąkę i rękami z mąką nadal wyrabiać ręcznie przez 1 do 2 minut. Następnie uformuj ciasto w okrągłą kulkę i umieść je w dużej misce spryskanej nieprzywierającym sprayem. Przykryj miskę folią lub czystym ręcznikiem do naczyń i pozwól wyrośnięciu ciasta w ciepłej części kuchni, aż podwoi się rozmiar, 1 1/2 do 2 godzin. Po wyrośnięciu ciasto jest gotowe do gotowania, jak chcesz!
Cook ' s Notes: to ciasto jest mokre ciasto, zachować mąkę ławki w gotowym i upewnij się, aby mąki ręce podczas pracy z ciasta. Zaufaj swojemu jelitowi jako kucharzowi, jeśli ciasto jest mokre, dodaj więcej mąki, jeśli jest zbyt sztywne, dodaj trochę wody.
Cukier jest używany do karmienia drożdży, które pomogą ciasto rosnąć. Mąka chlebowa daje chewier tekstury, ponieważ mąka ma więcej glutenu. Nie musisz używać termometru, aby uzyskać temperaturę wody; powinien po prostu czuć się ciepły w dotyku.