Wędzony pstrąg i kliny ziemniaczane
Wędzony pstrąg i kliny ziemniaczane może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 16G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 27 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz filet z pstrąga, kapary, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wędzony pstrąg i Nowa Sałatka ziemniaczana, Wędzone Pstrągowe Skórki Ziemniaczane, oraz Pstrąg Wędzony Placki Ziemniaczane.
Instrukcje
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut do miękkości. W międzyczasie Wrzuć szpinak do dużego durszlaka w zlewie.
Odcedzić ziemniaki na szpinaku tak gotującej wody więdnie go, a następnie łyżką ziemniaki z powrotem do patelni. Rozgnieść, wymieszać ze skórką z cytryny, sokiem i odrobiną przypraw, następnie złożyć płatki pstrąga, wyciśnięty szpinak, kapary i koperek.
Wskazówka połowa bułki tartej na dużym talerzu, a następnie wskazówka mieszanki ziemniaków na innym talerzu i kształt w duży dysk. Odwróć ciasto ziemniaczane na okruchy, naciskając pozostałe okruchy na górze.
Rozgrzej grill i wlej olej na dużą patelnię. Ostrożnie wsuń ciasto ziemniaczane na patelnię, a następnie gotuj przez 5 minut, aż dno będzie złote. Teraz grilluj przez 4-5 minut, aż okruchy na górze będą złote, a ciasto będzie gorące.
Podawać na gorąco z klinami cytrynowymi, sosem tatarskim i zieloną sałatką.