Wędzone Nadziewane Chile Poppers
Wędzone Nadziewane Chile Poppers może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 1,78 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 17g białka, oraz 43g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka chiles jalapeño, ostry ser cheddar, połówki pekan, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Grillowana pierś z kurczaka faszerowana kozim serem z wędzonym sosem Cilantro Chile, Chorizo Chile Poppers, oraz Krzyk Nadziewane Jalapeno Poppers dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić nadzienie popper, połącz sery w średniej wielkości misce i wymieszaj je razem widelcem.
Umieść mieszaninę sera w plastikowej torbie na suwak o wielkości galonów i wytnij mały otwór w jednym rogu torby. Wycisnąć każdy jalapeño pełne mieszanki sera.
Umieścić jalapeños z serem w kartonie jaj. Do każdego pieprzu wciśnij połowę orzecha pekan. Owinąć pół paska boczku wokół każdego jalapeño i zabezpieczyć wykałaczką.
Napełnij komin węglowy brykietami, Ustaw komin na dolnym ruszcie grilla i zapal lub przygotuj ogień w palaczu. W przypadku grilla gazowego obróć połowę palników na wysoki.
Gdy węgle są gotowe, wrzuć je na dno grilla i rozłóż równomiernie na pół. Osuszone wióry rozrzucić na rozgrzanych węglach lub umieścić suche wióry w metalowym pojemniku i umieścić najbliżej palnika na grillu gazowym.
Umieść jalapeños po pośredniej stronie grilla. Kiedy dym zacznie rosnąć, zamknij pokrywę.
Smaż papryki w temperaturze 177° przez 1 godzinę i 15 minut, aż boczek jest gotowane i jalapeño mają dymny aromat.
I toast moje pekany dla więcej smaku przed użyciem wstawiając je do jalapeño. Do tostów, stopić 1 łyżeczka niesolonego masła w małej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Dodać pekan i gotować, mieszając, aż lekko rumiane.
Reprinted with permission from 25 Essentials: Techniques for Smoking by Ardie A. Davis, (C) 2009, Harvard Common Press
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego można spróbować to Castellroig Cava Brut. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Castellroig Cava Brut]()
Castellroig Cava Brut
Aromat białych kwiatów z nutami owoców pestkowych i lekkimi akcentami cytrusu na podniebieniu.Skład: 45% Xarel-lo, 30% Macabeo, 25% Parellada