Wędzona Sieja Gefilte ryba w sosie cytrynowo-chrzanowym

Wędzona biała ryba Gefilte z sosem cytrynowo-chrzanowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 143 kalorie, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Mieszanka liści sałaty maślanej, sól, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wędzona Sieja Gefilte ryba z majonezem chrzanowym, Nadziewane Muszle Z Wędzoną Sieją W Cytrynowym Sosie Beszamelowym, oraz Gefilte ryba ze świeżym buraczanym chrzanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Marchew ugotować na patelni z wrzącą osoloną wodą, aż będzie bardzo miękka, około 8 minut.
Drenaż, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania w małej misce. Wymieszać macę do wody; odstawić 10 minut.
Włożyć marchew do procesora.
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć do miękkości, o 5 protokół.
Dodać zieloną cebulę i wymieszać 1 minutę.
Dodać mieszankę cebuli do marchwi w procesorze.
Dodać mieszankę mączki z macy; mieszać, aż mieszanina będzie puree i gładka. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić 3 jajka i sok z cytryny w dużej misce, aż pienisty i lekko zagęszczony, o 4 protokół. Wymieszać mieszaninę z procesora; nie czyścić miski procesora.
Wymieszaj filety rybne, wędzone ryby, sól i pieprz w tej samej misce procesora, aż ryba zostanie drobno posiekana.
Dodać pozostałe jajko i zmiksować na grubą masę.
Dodać mieszankę rybną do mieszanki mączki Macy i dokładnie wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż bardzo zimno, o 2 godziny.
Wyłóż dużą blachę do pieczenia z woskowanym papierem. Za pomocą mokrych rąk uformuj 1/4 szklanki mieszanki rybnej dla każdego pieroga w owalny kształt jajka.
Umieścić na przygotowanym arkuszu. Przykryć woskowanym papierem i schłodzić podczas przygotowywania kapusty i gotowania na parze.
Ustaw stojak na parownik do warzyw w dużym garnku. Napełnij garnek wystarczającą ilością wody, aby spełnić, ale nie przykryć, dno stojaka. Stojak liniowy z liśćmi kapusty. Ułóż 8 pierogów rybnych na liściach; przykryj dodatkową kapustą. Doprowadzić wodę do wrzenia. Przykryć garnek i pierogi na parze, aż gotowane i twarde w dotyku, o 25 protokół.
Górne liście kapusty przełożyć na talerz. Top z gotowanymi pierogami. Przykryć dolnymi liśćmi kapusty. Pozostałe pierogi parujemy w dodatkowych liściach kapusty w kolejnych 2 partiach. Przykryć i schłodzić ryby gefilte do zimna, co najmniej 6 godzin. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Wciśnij czosnek przez prasę czosnkową do małej miski lub zmiel czosnek i umieść w małej misce.
Wymieszać z chrzanem i sokiem z cytryny. Stopniowo ubijaj majonezem. Doprawić sosem solą i pieprzem. Przykryć; schłodzić do 1 dnia.
Talerze liniowe z liśćmi sałaty. Ułóż 1 lub 2 pierogi rybne na każdej. Łyżka sosu cytrynowo-chrzanowego obok.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Loveblock Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.