Wędzona Sieja Gefilte ryba w sosie cytrynowo-chrzanowym
Wędzona biała ryba Gefilte z sosem cytrynowo-chrzanowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 143 kalorie, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Mieszanka liści sałaty maślanej, sól, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wędzona Sieja Gefilte ryba z majonezem chrzanowym, Nadziewane Muszle Z Wędzoną Sieją W Cytrynowym Sosie Beszamelowym, oraz Gefilte ryba ze świeżym buraczanym chrzanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Marchew ugotować na patelni z wrzącą osoloną wodą, aż będzie bardzo miękka, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Drenaż, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania w małej misce. Wymieszać macę do wody; odstawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z Macy
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Włożyć marchew do procesora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj cebulę i smażyć do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
6
Dodać zieloną cebulę i wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
7
Dodać mieszankę cebuli do marchwi w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Cebula
8
Dodać mieszankę mączki z macy; mieszać, aż mieszanina będzie puree i gładka. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić 3 jajka i sok z cytryny w dużej misce, aż pienisty i lekko zagęszczony, o 4 protokół. Wymieszać mieszaninę z procesora; nie czyścić miski procesora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Mączka Z Macy
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Cukierki Peachie-o
9
Wymieszaj filety rybne, wędzone ryby, sól i pieprz w tej samej misce procesora, aż ryba zostanie drobno posiekana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Pieprz
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Dodać pozostałe jajko i zmiksować na grubą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
11
Dodać mieszankę rybną do mieszanki mączki Macy i dokładnie wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż bardzo zimno, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z Macy
Ryby
12
Wyłóż dużą blachę do pieczenia z woskowanym papierem. Za pomocą mokrych rąk uformuj 1/4 szklanki mieszanki rybnej dla każdego pieroga w owalny kształt jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
13
Umieścić na przygotowanym arkuszu. Przykryć woskowanym papierem i schłodzić podczas przygotowywania kapusty i gotowania na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
14
Ustaw stojak na parownik do warzyw w dużym garnku. Napełnij garnek wystarczającą ilością wody, aby spełnić, ale nie przykryć, dno stojaka. Stojak liniowy z liśćmi kapusty. Ułóż 8 pierogów rybnych na liściach; przykryj dodatkową kapustą. Doprowadzić wodę do wrzenia. Przykryć garnek i pierogi na parze, aż gotowane i twarde w dotyku, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Kapusta
Woda
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
15
Górne liście kapusty przełożyć na talerz. Top z gotowanymi pierogami. Przykryć dolnymi liśćmi kapusty. Pozostałe pierogi parujemy w dodatkowych liściach kapusty w kolejnych 2 partiach. Przykryć i schłodzić ryby gefilte do zimna, co najmniej 6 godzin. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Ryby
1
Wciśnij czosnek przez prasę czosnkową do małej miski lub zmiel czosnek i umieść w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Mięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Prasa Do Czosnku
Cukierki Peachie-o
2
Wymieszać z chrzanem i sokiem z cytryny. Stopniowo ubijaj majonezem. Doprawić sosem solą i pieprzem. Przykryć; schłodzić do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Chrzan Pospolity
Sok Z Cytryny
Majonez
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Talerze liniowe z liśćmi sałaty. Ułóż 1 lub 2 pierogi rybne na każdej. Łyżka sosu cytrynowo-chrzanowego obok.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Loveblock Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.