Wędzona pieprzowa makrela i kwaśna śmietana na domowych chipsach ziemniaczanych

Wędzona pieprzowa makrela i kwaśna śmietana na domowych chipsach ziemniaczanych
Wędzona pieprzowa makrela i kwaśna śmietana na domowych chipsach ziemniaczanych to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 32 porcjami. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 31 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz paczkę pieprzowej makreli, yukon gold, oleju roślinnego i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 31%. Spróbuj Wędzona pieprzowa makrela i kwaśna śmietana na domowych chipsach ziemniaczanych, Kolorowe pieczone wędzone chipsy ziemniaczane z papryką z sosem Sriracha-kwaśna śmietana, oraz Pieprzowa makrela, Nowa sałatka z ziemniaków i rukoli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. i obficie szczotkuj 2 duże blachy do pieczenia z odrobiną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Za pomocą mandoliny lub innej ręcznej krajalnicy pokrój 1 ziemniaka w poprzek na plastry o grubości 1/8 cala. Natychmiast ułóż plastry w jednej warstwie na 1 blasze do pieczenia i wyszczotkuj blaty z odrobiną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
MandolinaMandolina
3
Plastry posypać solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
4
Piec plastry w środku piekarnika, aż złoty, 10 do 15 minut, i z metalową łopatką natychmiast przenieść do stojaka do całkowitego ostygnięcia. Zrobić więcej chipsów z pozostałym ziemniakiem. Chipsy ziemniaczane mogą być wykonane 3 dni wcześniej i przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.Top każdy CHIPS ziemniaczany z 1/4 łyżeczki kwaśnej śmietany i mały kawałek makreli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy ZiemniaczaneChipsy Ziemniaczane
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
MakrelaMakrela
ZiemniakZiemniak
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia2
Magazyn