Wędzona na gorąco miecznik z sosem Biały małż-czosnek-pietruszka

Wędzona na gorąco miecznik z sosem Biały małż-czosnek-pietruszka
Wędzona na gorąco miecznik z białym sosem małż-czosnek-pietruszka wymaga ok. 15 godzin i 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,17 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, sól koszerna, olej canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 16%. Podobne przepisy to Steki z miecznika w sosie cytrynowo-Pietruszkowym, Czosnkowo-Achiotowy sfermentowany sos na gorąco, oraz Dorsz wędzony w sosie Pietruszkowym.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dla miecznika: wymieszać 8 szklanek wody, sól, cukier i pieprz w głębokim garnku. Doprowadzić do wrzenia, aby rozpuścić sól i cukier; całkowicie ostudzić. Zanurz miecznika w solance. Przechowywać w lodówce przez 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
MiecznikMiecznik
SolankaSolanka
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Miecznik wyjąć z solanki i dobrze spłukać pod zimną wodą. Osuszyć i pozostawić do wyschnięcia na powietrzu przez co najmniej 1 godzinę. Zewnętrzna strona ryby powinna być lepka w dotyku przed paleniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiecznikMiecznik
SolankaSolanka
WodaWoda
RybyRyby
4
Przygotuj palacza z wiórów maplewood i do temperatury wewnętrznej od 200 do 225 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
5
Bardzo lekko posmarować rybę olejem rzepakowym i posypać solą i pieprzem. Smaż rybę przez około 2 godziny, dodając frytki przez pierwszą godzinę w razie potrzeby. Możesz dodawać frytki przez drugą godzinę, jeśli wolisz o wiele bardziej smażony smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
FrytkiFrytki
RybyRyby
6
Przenieś wędzoną rybę na duży talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby WędzoneRyby Wędzone
1
Mięso wyjąć z połowy małży i posiekać grubo.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
MięsoMięso
2
Rozgrzać olej rzepakowy w średnim rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać czosnek i chile i gotować przez kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
4
Dodać pokrojone małże i gotować, mieszając, przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
5
Dodaj wino, doprowadzić do duszenia i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
6
Dodać całe małże, przykryć rondel i gotować, potrząsając patelni od czasu do czasu, aż małże otwarte, 5 do 10 protokół. Wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć z ognia i wymieszać posiekaną natkę pietruszki i skórkę z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
8
Polać sosem wędzoną miecznik i rozsypać na wierzchu liście pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MiecznikMiecznik
SOSSOS

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W15 hrs, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn