Wędzona na gorąco miecznik z sosem Biały małż-czosnek-pietruszka
Wędzona na gorąco miecznik z białym sosem małż-czosnek-pietruszka wymaga ok. 15 godzin i 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,17 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, sól koszerna, olej canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 16%. Podobne przepisy to Steki z miecznika w sosie cytrynowo-Pietruszkowym, Czosnkowo-Achiotowy sfermentowany sos na gorąco, oraz Dorsz wędzony w sosie Pietruszkowym.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dla miecznika: wymieszać 8 szklanek wody, sól, cukier i pieprz w głębokim garnku. Doprowadzić do wrzenia, aby rozpuścić sól i cukier; całkowicie ostudzić. Zanurz miecznika w solance. Przechowywać w lodówce przez 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Miecznik
Solanka
Cukier
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Miecznik wyjąć z solanki i dobrze spłukać pod zimną wodą. Osuszyć i pozostawić do wyschnięcia na powietrzu przez co najmniej 1 godzinę. Zewnętrzna strona ryby powinna być lepka w dotyku przed paleniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miecznik
Solanka
Woda
Ryby
4
Przygotuj palacza z wiórów maplewood i do temperatury wewnętrznej od 200 do 225 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki
5
Bardzo lekko posmarować rybę olejem rzepakowym i posypać solą i pieprzem. Smaż rybę przez około 2 godziny, dodając frytki przez pierwszą godzinę w razie potrzeby. Możesz dodawać frytki przez drugą godzinę, jeśli wolisz o wiele bardziej smażony smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Olej Rzepakowy
Frytki
Ryby
6
Przenieś wędzoną rybę na duży talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby Wędzone
1
Mięso wyjąć z połowy małży i posiekać grubo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Mięso
2
Rozgrzać olej rzepakowy w średnim rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodać czosnek i chile i gotować przez kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Papryka Chili
4
Dodać pokrojone małże i gotować, mieszając, przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
5
Dodaj wino, doprowadzić do duszenia i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
6
Dodać całe małże, przykryć rondel i gotować, potrząsając patelni od czasu do czasu, aż małże otwarte, 5 do 10 protokół. Wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Małże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
7
Zdjąć z ognia i wymieszać posiekaną natkę pietruszki i skórkę z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Skórka Cytrynowa
Pietruszka-nać
8
Polać sosem wędzoną miecznik i rozsypać na wierzchu liście pietruszki.
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.