Wątróbki drobiowe z karmelizowaną cebulą i Maderą
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Wątróbki z kurczaka z karmelizowaną cebulą i Maderą mogą być świetnym przepisem. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 371 kalorii, 27g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Jeśli masz cebulę, ugotowane na twardo jajko, Maderę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 86%. Spróbuj Wątróbki drobiowe z karmelizowaną cebulą i Maderą, Italian Inn smażone wątróbki z kurczaka i cebula, oraz Kurczak Niskotłuszczowy Z Karmelizowaną Cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni podgrzać 2 łyżki oleju na umiarkowanym ogniu.
Dodać cebulę, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Gotować, mieszając często, aż cebula są dobrze rumiane, o 15 protokół.
Wyjmij cebulę z patelni i połóż na półmisku lub pojedynczych talerzach.
Na tej samej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju na umiarkowanie wysokim ogniu. Wątróbki z kurczaka doprawić pozostałym 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Włóż wątróbki na patelnię, w razie potrzeby w dwóch partiach i gotuj przez 2 minuty. Włączyć i gotować, aż rumiane, o 2 minut dłużej. Wątroba nadal powinna być różowa w środku.
Wyjmij wątróbki z kurczaka z patelni i połóż je na cebuli.
Odstawić patelnię do ognia i dodać Maderę. Gotuj szybko, skrobając dno patelni, aby usunąć brązowe kawałki, przez 1 minutę.
SOS polać wątróbkami i cebulą. Wierzch z jajkiem i pietruszką.
Wariacje:: wątróbki z kurczaka z karmelizowaną cebulą i Sherry zamiast Madery użyj 1/2 szklanki wytrawnego sherry.
Wątróbki z kurczaka z karmelizowaną cebulą i Porto: użyj 1/2 szklanki Porto zamiast Madery.
Rekomendacja win: bogaty i soczysty SOS Madera jest idealny do owocowych, pikantnych win na bazie grenache. Odpowiedni byłby Gigondas lub Ctes-du-Rhne z Doliny Rhne we Francji lub butelka grenache z Kalifornii.