Wątróbka z grzybami
Przepis Wątroba z grzybami można zrobić w około 1 godzinę. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.22 za porcję. Jedna porcja zawiera 711 kalorii, 39g białka, oraz 29g tłuszczu. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka podwójnej śmietany, oliwy z oliwek, gałązki tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szałwia i tymianek wątróbka Cielęca z grzybami i pancettą, Farsz ryżowy z dzikimi grzybami, oraz Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Umieść dużą patelnię na dużym ogniu, a gdy jest gorąca, dodaj kapiący lub smalec. Kiedy się stopi, dodaj wątrobę.
Niech wątróbka brązowieje dobrze z każdej strony, posypując ją przyprawami, gdy gotuje.
Gdy wątroba jest rumiana, przenieś ją do puszki do pieczenia.
Posypać szalotką i wstawić do piekarnika na 20-25 min. Gdy wątroba jest jędrna w dotyku, lub na termometrze elektrycznym w najgrubszej części, wyjąć ją z piekarnika i ustawić na spoczynek w ciepłym miejscu, lekko przykrytym.
Podczas gdy wątroba gotuje, przygotuj grzyby.
Wyszczotkuj je, aby usunąć brud lub ziemię.
Na średnim ogniu umieścić duży rondel i dodać oliwę z oliwek lub masło. Pieczarki ugotować z odrobiną przyprawy tak, aby trochę się zarumieniły i cała ciecz odparowała.
Dodać cebulę i czosnek na patelnię i zmniejszyć ogień do średniej. Kontynuuj gotowanie, aż grzyby zaczną mięknąć, a następnie dodaj tymianek i szałwię. Dobrze wymieszać, dodać Sherry i białe wino.
Włączyć ciepło do wysokiej i gotować soki tak, że zmniejszyć o połowę.
Dodaj kolbę i powtórz. Gdy soki na patelni zostaną zmniejszone i lekko zagęszczone, dodaj śmietanę i wymieszaj, aby połączyć. Posmakuj soków i popraw przyprawę w razie potrzeby.
Gdy wątroba odpocznie, pokrój ją cienko i podawaj natychmiast, polane ragoutem z grzybów, na ciepłych talerzach.