Wątróbka Drobiowa-Pasztet Portowy
Pasztet z wątróbką drobiową może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 353 kalorie, 14g białka, oraz 18g tłuszczu. Mieszanka mleka, masła, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Paté z wątróbki drobiowej z portowym winem i pistacjami, Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, oraz Pasztet Z Wątróbki Drobiowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wątróbki i mleko w średniej misce i przechowywać w lodówce przez 2 godziny. W międzyczasie umieść port i liść laurowy w małym rondlu na średnim ogniu i przynieś na wolnym ogniu.
Niech gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 2 łyżki stołowe, o 25 protokół. Odrzuć liść laurowy; odłóż redukcję na bok.
Odcedzić wątróbki (odrzucając mleko), osuszyć ręcznikiem papierowym i usunąć twardą chrząstkę i żyły. Odstawić.3 łyżki masła rozpuścić na średniej patelni na średnim ogniu do spienienia.
Dodać szalotki i gotować, mieszając często, aż zmiękną, o 3 protokół. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości, dodać wątróbki z kurczaka, tymianek, sól i pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wątróbki są rumiane, ale nadal lekko różowe w środku, o 5 protokół.W międzyczasie roztopić pozostałe 5 łyżek masła; odstawić.
Przenieść wątróbki i szalotki, wraz z dowolnymi sokami z patelni, do robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza.
Dodaj zarezerwowaną redukcję portu i ocet. Włącz procesor, wlej roztopione masło przez rurkę podajnika i kontynuuj przetwarzanie, zatrzymując się, aby zeskrobać boki gumową szpatułką w razie potrzeby, aż będzie gładkie, około 2 minut.
Przenieść mieszaninę do sitka o średniej siatce (nie używać Sitka o drobnej siatce-tkanie jest zbyt ciasne, aby pasztet mógł przejść) ustawionego na średniej misce. Używając gumowej szpatułki, naciśnij mieszaninę. (Będzie to wymagało trochę pracy, ale opłaci się w gładkich, kremowych wynikach.) Wyrzucić pozostałości stałe w sitku. Pasztet posmakować i doprawić w razie potrzeby solą lub pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.Ułóż kromki chleba na blasze w jednej warstwie (w razie potrzeby zrób to partiami).
Kapary i musztardę umieścić w średniej misce, doprawić solą i pieprzem, ubić do połączenia. Powoli skrop w oleju, stale ubijając.
Dodać sałatę i wrzucić do połączenia.
Podawać natychmiast z pasztetem i crostini.