Wódka Pizza
Wódka Pizza może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 384 kalorie, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, pomidory z puszki, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 131 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pizza Margherita z wódką sos pomidorowy, Penne Alla Vodka (Wódka Krem Makaron), oraz V&B wódka woda.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Dodać czosnek, oregano i płatki pieprzu i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodaj pomidory. Zwiększyć ciepło do wysokiej, doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do nagiego gotowania na wolnym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się o 1/4, o 20 protokół.
Dodać śmietanę, zwiększyć ciepło, aby doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu, i nadal gotować, aż zmniejszy się ponownie o 1/4, o 20 minut dłużej.
Dodaj wódkę i gotuj przez 7 minut.
Zdjąć z ognia i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Niech sos lekko ostygnie, a następnie przenieść połowę sosu do słoika blendera. Mieszaj, zaczynając od najniższej prędkości i stopniowo zwiększając do wysokiej, aż do całkowitej gładkości, w sumie około 2 minut. Przecedzić przez sitko o drobnej siatce do średniej miski. Powtórzyć z pozostałą połową sosu. Sos można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 1 tygodnia (patrz uwaga powyżej).
Co najmniej 45 minut przed pieczeniem umieść kamień do pieczenia lub stal na stojaku piekarnika ustawionym w górnej pozycji i rozgrzej piekarnik do temperatury 288°.
Obróć pojedynczą kulkę ciasta na lekko mączną powierzchnię. Delikatnie naciśnij ciasto na szorstki 8-calowy okrąg, pozostawiając zewnętrzną 1-cal wyżej niż reszta. Delikatnie rozciągnąć ciasto przez drapowanie na knuckles do 12 do 14-calowy okrąg o grubości 1/4 cala.
Przełożyć do skórki do pizzy.
Rozprowadzić około 3/4 szklanki sosu równomiernie na powierzchni skorupy, pozostawiając 1/2 do 1-cala granicy wzdłuż krawędzi.
Umieść 8 do 10 kawałków mozzarelli równomiernie na powierzchni pizzy i rozetrzyj 4 do 5 listków bazylii.
Skropić około 1 łyżką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i posypać solą. Przesuń pizzę na kamieniu lub stali i piec, aż ser topi się i skorupa podbrzusza jest plamisty brązowy, 6 do 12 minut w sumie.
Wyjąć z piekarnika metalową skórką do pizzy, przenieść na deskę do krojenia, pokroić i podawać. Powtórz kroki 3 i 4 z pozostałymi składnikami, aby zrobić 2 dodatkowe pizze.