Wytrawne omlety w kubeczkach
Omlet w kubeczkach z wytrawnym sosem zajmuje około 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 260 kalorii , 15 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 1,56 USD za porcję przepis ten pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga miodu, zielonej cebuli, sera provolone i parmezanu. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i pierwotną . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 43% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Kanapka z omletem z serem cheddar, szpinakiem i papryką , Omlet wiosenny inspirowany Grecją i Omlet z warzywami .
Instrukcje
Umieść pomidory w małej misce. Zalej 1/4 szklanki wody; odstaw na 30 minut. W międzyczasie w dużej misce ubij jajka, białka, kolendrę, masło, sól, pieprz i pozostałą wodę.
Rozgrzej patelnię o średnicy 8 cali pokrytą sprayem do gotowania; wlej około 1/2 szklanki mieszanki jajecznej do środka patelni. Podnieś i przechyl patelnię, aby równomiernie pokryć dno. Smaż przez 1-1/2 do 2 minut lub do momentu, aż wierzch będzie suchy; obróć i smaż jeszcze 30-45 sekund lub do momentu, aż się zetnie.
Wyjmij z patelni i włóż do 1-filiżankowego naczynia do pieczenia lub foremki pokrytej sprayem do pieczenia. Powtórz z pozostałą mieszanką jajeczną, tworząc trzy kolejne omlety (pokryj patelnię sprayem do pieczenia, jeśli to konieczne).
Posyp foremki serem provolone.
Odcedź pomidory; pokrój i odstaw. Na dużej patelni nieprzywierającej podsmaż pory i cebulę na oleju, aż zmiękną. Wymieszaj z pomidorami, oliwkami i oregano; gotuj na średnim ogniu przez 2-3 minuty. Nałóż do foremek na omlety.
Posyp parmezanem, polej miodem.
Piec w temperaturze 350° przez 10–12 minut lub do momentu, aż ciasto będzie dobrze podgrzane.