Wtorek Bezglutenowy: Roux
Bezglutenowe wtorek: Roux może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 69 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś masło, mąkę ryżową, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 294 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Wtorek Bezglutenowy: Ciasto Kokosowo-Dyniowe Bez Nabiału, Bez Jajek, Wtorek bezglutenowy: ciasto czekoladowe z dyni bez alergenów, oraz Bezglutenowy Wtorek: S ' Amore Pie.
Instrukcje
W małym (2 quart) garnku z grubym dnem, rozpuść masło na średnim ogniu.
Dodać słodką mąkę ryżową.
Gotować, ubijając stale, przez pięć minut. Przy użyciu masła zasmażka przyciemni się i stanie się czerwonawa; jeśli nie, zasmażka pozostanie blada.
Dodać mleko, powoli i równomiernie.
Ubijając stale, podgrzać sos, aż zgęstnieje, około trzech minut. Doprawić do smaku.