Wtorek Bezglutenowy: Naleśniki
Wtorek bezglutenowy: naleśniki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 611 kalorii. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 137 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką mleko, olej roślinny, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wtorek Bezglutenowy: Naleśniki Pełnoziarniste, Wtorek Bezglutenowy: Naleśniki Kukurydziano-Cebulowe, oraz Wtorek Bezglutenowy: Naleśniki Z Pączkami Z Jabłek.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać suche składniki. W małej misce ubijamy razem mokre składniki.
Wlać mokre składniki na suche składniki i ubijać, aż będą gładkie.
Lekko posmarować płaską patelnię.
Ruszt grzewczy na średnim ogniu.
Wlać ciasto, około 1/4 szklanki, na patelnię. Ciasto powinno "skwierczeć", gdy uderza w patelnię.
Gotować przez około 3 minuty. Odwróć naleśniki, gdy bąbelki pojawią się na całej powierzchni naleśnika i zaczną pękać. Naleśnik powinien wyglądać prawie na suchy. Flip i gotować kolejne 1-1 1/2 protokół.
Podawać z masłem i syropem, w razie potrzeby.