Wtorek Bezglutenowy: Kremowe Ptysie
Bezglutenowe wtorek: Cream Puffs może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 36 i kosztuje 15 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 101 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 448 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli, masła, mąki ryżowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Wtorek Bezglutenowy: Lody Z Ciasta Czekoladowego, Bezglutenowe kremy z sosem truskawkowym, oraz Bezglutenowe Pumpkin Spice Cream Puffs.
Instrukcje
Połączyć mleko i cukier w średnim rondlu i gotować na średnim ogniu, aż mieszanina osiągnie delikatne wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Tymczasem, mała miska żaroodporna, energicznie ubić razem śmietanę, skrobię kukurydzianą i żółtko jaja. W powolnym i stałym strumieniu ubijaj gęstą śmietanę do gorącego mleka. Zwiększ ciepło do średniego. Gotować, ubijając stale, aż budyń zgęstnieje, około trzech minut.
Dodaj ekstrakt z wanilii i wymieszaj, aby połączyć.
Wlać budyń do patelni o wymiarach 8x8 cali lub średniej miski.
Umieścić kawałek folii bezpośrednio na budyniu. (Zapobiegnie to tworzeniu się skóry.)
Przechowywać w lodówce napełniania przez cztery godziny lub na noc. Napełnianie powinno być zimne przed napełnieniem.
Zrób ciasto. Wyłóż obramowaną blachę do pieczenia z pergaminem. Ułóż gumową szpatułkę, torbę z ciastami wyposażoną w dużą końcówkę i małą miskę z wodą.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. w małej misce wymieszaj białą mąkę ryżową, skrobię ziemniaczaną, sól i pieczenie. Ustaw miskę w pobliżu pieca.
W małym (2 quart) garnku o dużym dnie, połącz masło i mleko.
Podgrzać na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje.
Dodaj suche składniki, wszystkie na raz i szybko energicznie mieszaj drewnianą łyżką, aż ciasto uformuje się i oderwie od boków garnka. To stanie się szybko.
Przenieść ciasto do miksera poczekalni.
Wymieszaj ciasto przez minutę na średniej prędkości. (To lekko schładza ciasto, więc jajka nie będą gotować po dodaniu ich do ciasta.)
Dodawać jajka, pojedynczo, dokładnie mieszając między każdym dodatkiem. Nie dodawaj następnego jajka, dopóki pierwsze jajko nie zostanie całkowicie połączone.
Wyłącz mikser i zeskrobuj boki i dno miski gumową szpatułką. Włącz mikser i wymieszaj ciasto przez minutę. Ciasto pâte à choux powinno być kremowe i gładkie.
Napełnij torebkę ciasta ciastem. Rura w równe kopce, po dwie łyżki każda. (W zależności od gustu można je wyrabiać większe lub mniejsze. Postaraj się, aby każdy kopiec był tego samego rozmiaru.) Użyj mokrego palca, aby delikatnie przycisnąć punkt każdego Kopca.
Piec na złoty kolor i puszyste, 18-20 minut.
Wyjąć z piekarnika i przenieść do stojaka z drutu do ostygnięcia. Powtórz z pozostałym ciastem.
Za pomocą ząbkowanego noża odetnij 1/3 schłodzonej kremu. Napełnij schłodzonym budyniem. Wymień wierzch i w razie potrzeby posyp cukrem pudrem.