Wtorek bezglutenowy: ciasto czekoladowe z dyni bez alergenów
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.41 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 244 kalorie, 9g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz Pumpkin Pie spice, czekolada bez alergenów, wolne od soi stałe skracanie, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciasto Piernikowe Bezglutenowe (Bez Alergenów), Wtorek Bezglutenowy: Ciasto Kokosowo-Dyniowe Bez Nabiału, Bez Jajek, oraz Wtorek Bezglutenowy: Jedna Miska Ciasta Czekoladowego.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj patelnię 9x13 cali nieprzywierającą sprayem do gotowania.
W małej misce, ubij razem mączkę lnianą i gorącą wodę. Odstawić na pięć minut. W średniej misce, ubij razem białą mąkę ryżową, kakao w proszku, skrobia ziemniaczana, przyprawa Pumpkin pie, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól i guma ksantanowa. W dużej misce, śmietany razem skracania i cukru, aż gęsta pasta tworzy.
Dodać mieszankę mączki lnianej. Krem do lekkiego i puszystego, około 30 sekund.
Dodać pół suche składniki.
Wymieszać na średnich i niskich prędkościach aż do połączenia. Ciasto będzie grube. Wyłącz mikser.
Wymieszać aż do połączenia, ciasto będzie grube i puszyste, o 20 sekund. Wyłącz mikser.
Dodać pozostałe suche składniki. Włącz mikser.
Wymieszać do połączenia. Wyłącz mikser, dodaj pozostałą dynię i roztopioną czekoladę. Włącz mikser. Blend, na średnio-niskie, aż ciasto będzie grube i puszyste, o 30 sekund.
Równomiernie rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni.
Piec, aż ciasto jest ustawione (ciasto powinno być aromatyczne, a nie jiggly), około 30 minut.
Wyjąć z piekarnika, umieścić patelnię na stojaku z drutu i pozostawić do ostygnięcia.