Wtorek Bezglutenowy: Ciastka
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Bezglutenowe wtorek: Shortcakes może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 412 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 60 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać skrobię z tapioki, gumę ksantanową, masło i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Wtorek Bezglutenowy: Ciasto Kokosowo-Dyniowe Bez Nabiału, Bez Jajek, Wtorek bezglutenowy: ciasto czekoladowe z dyni bez alergenów, oraz Bezglutenowy Wtorek: S ' Amore Pie.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
W misce robota kuchennego, pulse razem mąka sorgo, brązowy ryż, skrobia ziemniaczana, skrobia z tapioki, cukier granulowany,proszek do pieczenia, sól i guma ksantanowa. (Nie masz robota kuchennego? Użyj średnich składników trzepaczka bowland razem.)
Masło pokroić na suche składniki pulsując maszynką do jedzenia kilka razy. Kawałki masła powinny być wielkości małego groszku. (Jeśli robisz to ręcznie, skrócenie i masło do suchych składników pokroić nożem do ciast lub przez pocieranie tłuszczu do suchych składników rękami.)
Dodaj pół na pół. Pulsuj Robot kuchenny, aż ciasto uformuje się. (Mieszaj, aby połączyć, jeśli robisz to ręcznie.) Jak tylko ciasto się połączy, zatrzymaj Robot kuchenny.
Upuść ciasto, po około 1/4 szklanki, na przygotowaną blachę do pieczenia. W razie potrzeby posypać szczyty ciastek gruboziarnistym cukrem.
Piec, aż ciastka są złotobrązowe, o 20 protokół.
Wyjąć ciastka z patelni i umieścić na stojaku z drutu do ostygnięcia.
Aby zrobić łatwe ciasto truskawkowe: Wrzuć pokrojone truskawki z cukrem cukierniczym. Odstawić jagody na około pięć minut. Podziel ciasto na pół. Top shortcake z jagodami i skropić śmietaną lub łyżką bitej śmietany na wierzchu jagód.