Wspaniały Biały Chleb

Wspaniały Biały Chleb
Wspaniały biały chleb wymaga ok. 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka masła, szybko rosnących drożdży, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Toffi Biała Czekolada Cudowne Smakołyki Krispie, Domowy Wspaniały Chleb, oraz Wspaniały Niskotłuszczowy Pyszny Chleb Bananowy.

Instrukcje

1
W małym rondlu podgrzej mleko z masłem na małym ogniu, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Wyjąć z ognia i dodać do miski stojącego miksera wyposażonego w hak do ciasta. Dowód drożdże dodając go do ciepłego mleka i masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać cukier i delikatnie wymieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
4
Odstawić na 3 minuty, aż pojawi się piana. Oznacza to, że drożdże są aktywne. Włącz mikser na niskim poziomie i stopniowo dodawaj mąkę. Gdy ciasto zacznie się łączyć, zwiększ prędkość do średniej i dodaj sól i 1 białko. Okresowo zatrzymuj maszynę, aby zeskrobać ciasto z haka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Wymieszaj, aż ciasto nie będzie już lepkie, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Obróć ciasto na powierzchnię roboczą i ugniataj przez minutę lub tak ręcznie. Zagniataj, składając ciasto na siebie i wypychając piętą rąk, a nie w dół. Obróć ciasto i powtórz. Ciasto jest prawidłowo ugniatane, gdy można je ciągnąć i rozciąga się bez łamania. Uformuj ciasto na okrągło i umieść w naoliwionej misce, Obróć, aby pokryć całą kulkę olejem. Przykryj folią lub wilgotnym ręcznikiem i odstaw nad lampką gazową na płycie kuchennej lub w innym ciepłym miejscu, aż podwoi się jej rozmiar, około 45 minut. Przetestuj ciasto, naciskając do niego 2 palce. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto jest odpowiednio wyrośnięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Gdy ciasto jest podwojone i kopułą, obrócić go na blacie. Czynność obracania ciasta naturalnie opróżnia gaz, więc nie ma potrzeby agresywnego uderzania go w dół. Delikatnie obchodzić się z ciastem, przeciążając gluten w tym momencie wytworzy gęsty bochenek, który jest trudny do ukształtowania. * Aby uformować Bochenek, wkleić ciasto w prostokąt, złożyć długie boki na środek, a następnie złożyć pod końcami. Szczypta szwy zamknięte i umieścić w nasmarowane 9 przez 5-calowy patelni Bochenek, szew stronie w dół. Upewnij się, że ciasto dotyka wszystkich stron patelni. Przykryj folią i pozostaw do wyrośnięcia po raz drugi przez 20 minut lub do momentu, aż wierzch ciasta będzie prawie wyrównany z wierzchem patelni bochenkowej. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F, umieść dużą patelnię na dolnej półce piekarnika. Doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia na kuchence.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PunchPunch
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Wlać gorącą wodę do rozgrzanej patelni, aby stworzyć łaźnię parową dla chleba. To sprawi, że chrupiąca skórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Pokrój ciasto na środku bochenka ostrym nożem, aby umożliwić ucieczkę pary podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
10
Umyj wierzch pozostałym ubitym białkiem i posyp sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
11
Piec chleb przez 30 do 40 minut, aż skorupa będzie złota, a temperatura wewnętrzna odczyta 195 stopni F po sprawdzeniu za pomocą natychmiastowego termometru odczytu. Dno bochenka powinno brzmieć pusto po naciśnięciu. Natychmiast wyjąć chleb z patelni i całkowicie ostudzić na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
* Odmiana: aby chleb cynamonowo-rodzynkowy zawijać: po pierwszym wyrośnięciu ciasto wyłożyć na prostokąt, posypać powierzchnię cynamonem i rodzynkami, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
13
Zwinąć jak jellyroll, szczypta szwy zamknięte i kontynuować zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn