Wspaniałe Chili Z Indyka

Wspaniałe chili z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 425 kalorii, 37g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 3,73 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1109 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Mieszanka oleju roślinnego, ser cheddar, mielonego indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Spróbuj Wspaniałe Chili Z Indyka, Wspaniałe Enchiladas Turcja, oraz Terrific Turkey Club dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym garnku na średnim ogniu. Pokruszyć indyka do garnka, mieszając drewnianą łyżką, aby rozbić się jak najwięcej. Doprawić mieszanką przypraw taco, kolendrą, oregano, płatkami chili i pastą pomidorową i mieszać, aż mięso będzie równomiernie pokryte przyprawami. Kontynuuj gotowanie, zmniejszając ciepło, jeśli to konieczne, aż indyk będzie dobrze rumiany.
Wlać bulion wołowy i gotować na wolnym ogniu, aby lekko zmniejszyć płyn, około 5 minut.
Dodaj salsę, pomidory i zielone chili i kontynuuj gotowanie na umiarkowanym wolnym ogniu przez dziesięć minut. Dostosuj grubość w dowolnym momencie, dodając wodę.
Podczas gdy chili jest jeszcze gotowania, podgrzać jedną łyżkę oleju w dużej patelni na średnim ogniu. Gotować cebulę i zieloną paprykę, mieszając od czasu do czasu przez 5 minut, lub aż cebula jest półprzezroczysta i papryka jest lekko rumiane.
Dodaj cebulę i paprykę do chili i kontynuuj gotowanie na bardzo niskim wolnym ogniu.
Na tej samej patelni podgrzej pozostałą łyżkę oleju na średnim ogniu.
Dodać cukinię, i gotować mieszając od czasu do czasu, przez 5 protokół, lub aż lekko rumiane.
Dodać cukinię do chili, zmniejszyć ogień, i kontynuować gotowanie 15 minut więcej. Ponownie dostosuj konsystencję z wodą w razie potrzeby.
Chochla chili do misek do serwowania. Top z kwaśną śmietaną, zielona cebula, i ser cheddar, i służyć.