Wspaniały Biały Chleb
Wspaniały biały chleb wymaga ok. 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka masła, szybko rosnących drożdży, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Toffi Biała Czekolada Cudowne Smakołyki Krispie, Domowy Wspaniały Chleb, oraz Wspaniały Niskotłuszczowy Pyszny Chleb Bananowy.
Instrukcje
W małym rondlu podgrzej mleko z masłem na małym ogniu, aż masło się rozpuści.
Wyjąć z ognia i dodać do miski stojącego miksera wyposażonego w hak do ciasta. Dowód drożdże dodając go do ciepłego mleka i masła.
Dodać cukier i delikatnie wymieszać do rozpuszczenia.
Odstawić na 3 minuty, aż pojawi się piana. Oznacza to, że drożdże są aktywne. Włącz mikser na niskim poziomie i stopniowo dodawaj mąkę. Gdy ciasto zacznie się łączyć, zwiększ prędkość do średniej i dodaj sól i 1 białko. Okresowo zatrzymuj maszynę, aby zeskrobać ciasto z haka.
Wymieszaj, aż ciasto nie będzie już lepkie, około 10 minut.
Obróć ciasto na powierzchnię roboczą i ugniataj przez minutę lub tak ręcznie. Zagniataj, składając ciasto na siebie i wypychając piętą rąk, a nie w dół. Obróć ciasto i powtórz. Ciasto jest prawidłowo ugniatane, gdy można je ciągnąć i rozciąga się bez łamania. Uformuj ciasto na okrągło i umieść w naoliwionej misce, Obróć, aby pokryć całą kulkę olejem. Przykryj folią lub wilgotnym ręcznikiem i odstaw nad lampką gazową na płycie kuchennej lub w innym ciepłym miejscu, aż podwoi się jej rozmiar, około 45 minut. Przetestuj ciasto, naciskając do niego 2 palce. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto jest odpowiednio wyrośnięte.
Gdy ciasto jest podwojone i kopułą, obrócić go na blacie. Czynność obracania ciasta naturalnie opróżnia gaz, więc nie ma potrzeby agresywnego uderzania go w dół. Delikatnie obchodzić się z ciastem, przeciążając gluten w tym momencie wytworzy gęsty bochenek, który jest trudny do ukształtowania. * Aby uformować Bochenek, wkleić ciasto w prostokąt, złożyć długie boki na środek, a następnie złożyć pod końcami. Szczypta szwy zamknięte i umieścić w nasmarowane 9 przez 5-calowy patelni Bochenek, szew stronie w dół. Upewnij się, że ciasto dotyka wszystkich stron patelni. Przykryj folią i pozostaw do wyrośnięcia po raz drugi przez 20 minut lub do momentu, aż wierzch ciasta będzie prawie wyrównany z wierzchem patelni bochenkowej. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F, umieść dużą patelnię na dolnej półce piekarnika. Doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia na kuchence.
Wlać gorącą wodę do rozgrzanej patelni, aby stworzyć łaźnię parową dla chleba. To sprawi, że chrupiąca skórka.
Pokrój ciasto na środku bochenka ostrym nożem, aby umożliwić ucieczkę pary podczas pieczenia.
Umyj wierzch pozostałym ubitym białkiem i posyp sezamem.
Piec chleb przez 30 do 40 minut, aż skorupa będzie złota, a temperatura wewnętrzna odczyta 195 stopni F po sprawdzeniu za pomocą natychmiastowego termometru odczytu. Dno bochenka powinno brzmieć pusto po naciśnięciu. Natychmiast wyjąć chleb z patelni i całkowicie ostudzić na stojaku.
* Odmiana: aby chleb cynamonowo-rodzynkowy zawijać: po pierwszym wyrośnięciu ciasto wyłożyć na prostokąt, posypać powierzchnię cynamonem i rodzynkami, aby pokryć.
Zwinąć jak jellyroll, szczypta szwy zamknięte i kontynuować zgodnie z zaleceniami w przepisie.